"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מישהו עדיין חושב על "שתי מדינות"?

אומרים שאם תוקם מדינה פלשתינית, היא תהיה מפורזת. אבל מי שלא מעוניין לכבוש את עזה ולטהר אותה מטרור, לא יעסוק בפירוז מדינה שיש עימה הסכם שלום

,עודכן
0השמעה
אנשי חיזבאללה מניפים את דגל הארגון, לצד דגלי איראן ופלשתין, בגבול הצפון, ארכיון, צילום: אי.אף.פי

אם יש לקח מרכזי מהמערכה בעזה, הרי הוא בתחום המדיני־ביטחוני. והלקח הוא, שיש לקבור את פתרון שתי המדינות. אם רעיון הקמת מדינה פלשתינית היה ידוע לרבים כנפסד וכמסוכן, בא מבצע שומר החומות (וקודמו צוק איתן) והוכיח שיש לנטוש פתרון זה לחלוטין.

תארו לעצמכם מצב שבו קיימת מדינה פלשתינית ריבונית ועצמאית ברחבי יו"ש, וממנה מומטרים לעבר רוב עריה, יישוביה ומתקניה החיוניים של ישראל ברצועת החוף, בגליל ובירושלים, יותר מ־4,300 רקטות ופצמ"רים. ואפילו עשירית מכך. ונוסף על כך, ייתכנו שיגורים מגב ההר של טילי נ"ט בכינון ישיר (מדויקים למדי) לעבר שפלת החוף, שישתקו תנועות של רכבות, כלי רכב ואת מהלך החיים.

רק המחשבה על ההשפעה של הדבר על גורל המדינה ועתידה מעוררת חלחלה. התרחשות כזאת אינה דמיונית ויכולה להתממש במציאות, ואיש אינו יכול לערוב אחרת.

אחרי הכל, רוב רובם של תושבי המדינה הפלשתינית הזו יהיו תומכי חמאס, שלא לומר שהם יהיו השולטים בה. מצב כזה בהחלט יכול להיות מציאותי. יוזכר כי ביטולן של הבחירות האחרונות לרש"פ הוכיח את החשש הברור לניצחון חמאס שם.

מבצע שומר החומות, כמו קודמו צוק איתן, הוכיח שעל אף ההצלחות המרשימות שלו, צה"ל וחיל האוויר עם כיפות הברזל (ששיעור הצלחתן כ־90 אחוזים) לא מנעו את ירי אלפי הרקטות מעזה, ובעצם לא יכלו למנוע את שיגורן ולהגן הרמטית.

עכשיו תארו לעצמכם תרחיש נוסף: שיגורים של אלפי רקטות ופצמ"רים מעזה ומשטחי המדינה הפלשתינית ביו"ש בו בזמן. על אלה יתווספו קרוב לוודאי שיגורים שונים, ולו ספורדיים, מחזית הצפון, כפי שקרה במבצע האחרון. ועוד לא דיברנו על חיזבאללה ורבבות טיליו, אם יחליט להצטרף. אין לשכוח שחלק לא קטן מערביי ישראל עלולים לחזור על מראות הפרעות האחרונים, ומשטרת ישראל, כפי שראינו, לא ערוכה לאתגר.

האם ישראל יכולה להרשות לעצמה להגיע לסיטואציה חמורה ובלתי נסבלת כזו, שבה היא מותקפת מכל עבריה?! המסקנה ברורה.

הטענה, כמובן, היא שאם תוקם מדינה פלשתינית, היא תהיה מפורזת. זו בדיחה טובה. מי שלא מעוניין לכבוש את עזה ולטהר אותה מטרור, לא יעסוק בפירוז מדינה שעימה יש לנו הסכמי שלום.

הפלשתינים, כמובן, לא יקבלו זאת ברצון. כפי שכתב בזמנו בכיר פלשתיני חשוב, "מדינת פלשתין עם מגבלות נשק ואמל"ח תהיה למשל ולשנינה בקרב העמים", ועוד "וכי מדינה זו תהיה נחותה מאחיותיה הקטנות כמו קטאר ובחריין, למשל?"

ואפילו אם יהיה הסכם על פירוז חלקי, כלומר ללא נשק כבד, מי יאכוף זאת? מי ימנע מארגוני הטרור, שלא לומר ממנגנוני הביטחון הפלשתיניים עצמם, מלהבריח נשק "אסור"?

לקראת מה שמסתמן כחידוש "התהליך המדיני" בחסות ממשלת ביידן־לפיד, מוטב להפנים את הלקחים הללו היטב.
תא"ל (מיל') אהרון לברן הוא מבכירי אמ"ן לשעבר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אהרן לברן

הכותב הוא בכיר אמ"ן לשעבר ובעל עיטור המופת

כדאילהכיר